Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 15 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri
Descriere
Busuiocul este în continuare considerat „regele mirodeniilor” de mulţi bucătari şi autori de cărţi gastronomice.

Astăzi, el este o prezenţă tipică în bucătăria mediteraneană, dar caracterizează şi zone culinare mai exotice precum cea thailandeză sau vietnameză.

În cazul bucătăriei mediteraneene, aroma este completată de roşii, cu care se combină de minune, dar şi cu uleiul de măsline, lămâia, usturoiul şi ceapa.

Busuiocul este unul dintre ingredientele principale ale sosului pesto.

Se foloseşte la salate, paste, ouă, brânzeturi (cu mozzarela), orez, peşte, fructe de mare, carne de pasăre, vânat, oaie, vită şi porc, diverse legume: fasole verde, varză, vinete, chiar şi la maioneză.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura